Ira Incantata Parcodaini

* 23-02-2004   † 07-03-2017
HD A        stamboom

Ira Incantata Parcodaini, betekent ‘betoverende toorn’, roepnaam Catootje. Ze was de dochter van Goccia en Leone. Ze kon soms erg dwingend aanwezig zijn en expliciet de aandacht opeisen. Ze was ondeugend en absoluut niet dom en wist heel goed wat wel en niet mocht, maar probeerde toch haar zin te krijgen. Het lukte haar al op jonge leeftijd om de leiding over te nemen en het liefst zette ze alles en iedereen naar haar hand. Op shows was ze zeer succesvol, wat geresulteerd heeft in diverse kampioenschappen en titels, waarvan het winnen van de clubmatch van de rasvereniging voor ons een van de hoogtepunten betekende. Zij sloot haar showcarrière af in 2011 met het behalen van de titel FCI Centenary European Dog Show Winner op de leeftijd van 7.5 jaar.
Ze was erg aanhankelijk en kon het uitstekend vinden met haar maatje Quintano. Met hem kreeg Cato twee nestjes in 2006 en 2007 (het M- en N-nest). In 2009 kreeg ze een nestje van 8 pups van Toto, Aristotele del Piangrande.
Met het verstrijken van de jaren ging ook de gezondheid langzamerhand achteruit; melkkliertumoren zorgden voor een operatie, waarbij 1 melklijst werd verwijderd en om nog meer problemen te voorkomen werden ook de eierstokken verwijderd. Dit had wel tot gevolg dat de vacht een complete ramp werd om te borstelen of te kammen. Ook het lopen en opstaan begon op een gegeven moment steeds moeilijker te worden.
En dan komt eens de dag, waarop je denkt ‘dit kan zo niet langer’ en je een o zo moeilijke beslissing moet nemen. Deze dag kwam op dinsdag 7 maart 2017, bijna 2 weken na haar 13de verjaardag. Rust zacht ‘SWEET CHILD O’ MINE‘.

2011 FCI Centenary European Dog Show Winner (Europees Kampioen)
2008 Belgisch Kampioen; Luxemburgs Kampioen
2007 Internationaal Kampioen
2006 Nederlands Kampioen; Winster
2005 Best in Show/Clubwinnaar 2005 VHB
2004 Best Maremma en 2de plaats Jongehondendag VHB
13 x geshowd: 13 x U, 11 x cac, 10 x cacib, 6 x bob, 1 x bis, 1 x Europees Kampioen

Catootje is de moeder van het M-, N- en P-nest van Parcodaini met totaal 29 nakomelingen

She’s got eyes of the bluest skies
As if they thought of rain
I hate to look into those eyes
And see an ounce of pain
Her hair reminds me of a warm safe place
Where as a child I’d hide
And pray for the thunder
And the rain
To quietly pass me by

Guns N’ Roses: “Sweet Child o’ Mine”