Don Giovanni Transumante

* 23-03-2011      HD A      stamboom
2017 BOB/Clubwinnaar
2014 Duits Kampioen/Bundessieger; BOB/Clubwinnaar
2013 Nederlands Kampioen; VDH-Frühjahrssieger; Bundessieger
2012 Nederlands Jeugdkampioen; BOB/Clubwinnaar

Don Giovanni Transumante (roepnaam Donny) is een Italiaanse reu van Dario Capogrosso van kennel Pastore Transumante. Hij is tezamen met zijn zus Donna Felicità naar Nederland gekomen. De lange reis is zonder problemen verlopen; na wat gepiep tijdens de vele bochten aan het begin van de reis, zijn ze in slaap gevallen, om pas in Nederland weer wakker te worden. Donny is nieuwsgierig en enthousiast, en weet iedereen meteen om de vingers te winden. Ook als volwassen hond is Donny een vriendelijke heer, die zijn terrein bewaakt  en onverstoorbaar zijn eigen gang gaat.

Donny is geröntgend met goede heupen (HD A) en ellebogen.

Zijn eerste optreden in de showring maakte hij al met 3 maanden: hij was de beste in de Funklas van de jongehondendag van de rasvereniging (totaal 14 inschrijvingen). Een jaar later zette hij de hele dag op zijn naam door beste jonge hond te worden. Op de jaarlijkse clubmatch werd hij van 12 Maremma’s beste van het ras.  Behalve Nederlands (Jeugd)Kampioen is hij inmiddels ook Duits Kampioen, en 2 x Budessieger en 3x Clubwinnar. Ook zijn nakomelingen presteren goed in de ring; zijn dochter Rea (Amore More Ore Re Parcodaini) en enkele nakomelingen in Duitsland mogen zich inmiddels Duits (Jeugd)kampioen en Bundessieger noemen.

Donny dekte in totaal 8 verschillende teven in Nederland en Duitsland, wat resulteerde in 13 nesten met in totaal 102 nakomelingen.