Veramente Bellissima Parcodaini, roepnaam Isa

* 02-10-2022       stamboom

Voor het laatste nestje van Ootje (Pastore Transumante Olimpia) had ik Astore Parcodaini in gedachte als vader van de pups, maar die was helaas op vakantie tegen de tijd dat Ootje loops werd. Gelukkig had ik een alternatief gevonden; Drago della Muta del Vergaro. Een in Italië gefokte reu, die was aangekocht door een Franse fokster, Angélique Crepin (kennel: les Meneurs d’Illawarra). En dus ging ik op reis naar Frankrijk. Ik dacht in eerste instantie lekker in het weekend op het gemakje daar naartoe te rijden, tot iemand mij wees op ‘zwarte zaterdag’. Nu blijkt het laatste weekend van juli zo ongeveer het slechtst mogelijke moment om naar Frankrijk te reizen, omdat de ene helft van de Fransen dan met vakantie gaat, terwijl de andere helft dan juist terugkomt; extra druk dus.
Daarom besloot ik op vrijdag 29ste te rijden in de hoop de ergste files te vermijden. Ik had een redelijk goede reis; wat oponthoud bij Parijs, maar ‘slechts’ 2 uur van noord naar zuid schijnt heel redelijk te zijn. Vrijdagavond kwam ik aan, en Drago had er eigenlijk meteen zin in, sprong op Olimpia en zat meteen gekoppeld. Dat was een hoopvol begin.  Helaas lukte het de dagen daarna niet meer en ik had er een hard hoofd in, dat het gelukt zou zijn, maar op 2 oktober werden er 8 pups geboren; 4 reutjes en 4 teefjes met als thema Veramente.

En als je dan al die moeite doet een goede reu te vinden, dan is het ook wel leuk als daar in de toekomst weer wat van wordt ingezet voor de fokkerij. Eén van de pupeigenaren had aangegeven wel een keer een nestje te willen fokken en zo kwam ik met Chris overeen, dat ik mede-eigenaar mocht blijven van Isa (Veramente Bellissima), zodat ik hier en daar nog wat adviezen en begeleiding kan geven, mocht dat nodig zijn.