Niso

* 17-02-2018      HD A, ED vrij        stamboom

Op 25 november 2022 zette hij zijn eerste voet op Nederlandse bodem: Niso! Een mooie samenwerking tussen drie Maremma-liefhebbers.
Dario Capogrosso en zijn vrouw Alisa brachten hem naar Maastricht, alwaar hij – midden op de Maastrichtste markt – werd overgedragen.
Na eerst een paar dagen hier in Rucphen geacclimatiseerd te hebben, vond hij uiteindelijk z’n gouden plekje bij Mirjam. Daar ontmoette hij ook zijn toekomstige maatje Rea, en dat was – na even aftasten – een “match made in heaven”! Hoewel hij voorheen in Italië altijd buiten bij geiten had geleefd, was hij zó aan een leven binnen gewend, al was het beeldscherm van de tv waarin hij zichzelf zag, in het begin wel een héle vreemde gewaarwording.
Inmiddels heeft Niso zijn draai bij Mirjam en Rea helemaal gevonden. Op 8 januari 2023 stond ook meteen zijn eerste publieke optreden op de agenda; op de Ambiorix-show in Genk werd hij beste van het ras en kreeg hij een prachtige beoordeling van de keurmeester. Ook daar gedroeg hij zich weer voorbeeldig; alsof hij nooit anders gedaan had!
Niso is een goed gebouwde, bijzonder vriendelijke, aanhankelijke reu die makkelijk in de omgang is. Niso staat in overleg ook ter dekking voor andere geteste Maremma-dames !