Occhiata di Sole Parcodaini, roepnaam Occia

* 06-07-2008 † 21-08-2022     HD A, ED vrij        stamboom

1 nest: 6 nakomelingen

2010 Nederlands Kampioen
2009 Nederlands jeugdkampioen

Occhiata (spreekuit: okjata) di Sole Parcodaini betekent een straaltje (eigenlijk oogje) zon, en is tevens een zinsnede uit een liedje van Eros Ramazzotti ‘Un Emozione per Sempre’. Ze is de dochter uit het derde nestje van Goccia en Zen del Piangrande, geboren 6 juli 2008. Ze woont niet bij ons, maar bij haar co-ouders Ann en Bruno. Haar roepnaam is Occia (spreekuit otsja).
Otsja is een erg zelfstandige hond die heel goed haar plaats weet in de roedel als ze bij ons komt logeren. Ze heeft een zeer evenwichtig karakter en laat zich door weinig uit het veld slaan.
Het was de bedoeling met haar een nestje te fokken onder onze kennelnaam en in 2012 heeft ze een nestje van 6 pups gekregen van onze eigen reu Don Giovanni.
Occhiata is op de clubmatch 2009 Nederlands jeugdkampioen geworden. Haar heupen en ellebogen zijn getest met het best mogelijk resultaat: HD A en een Norbergwaarde van 40, en ED vrij op alle onderdelen.
Op 21 augustus 2022 kregen wij het droeve bericht, dat Ann en Bruno afscheid hebben moeten nemen van Occia; zij werd 14 jaar, 1 maand en 2 weken, een heel mooie leeftijd. Ik wil Ann en Bruno heel erg hartelijk bedanken voor de jarenlange goede en liefdevolle verzorging en het geweldige leven dat Occia bij hen heeft gehad.