Pastore Transumante Olimpia

* 17-10-2014  †25-06-2023    HD A, ED vrij      stamboom

Met kerst 2014 hebben we Pastore Transumante Olimpia (roepnaam Ootje) op de leeftijd van 10 weken opgehaald uit Italië, net voordat de ‘importbeperking’ van kracht werd. Olimpia is het enfant terrible van het hele stel; ongelooflijk speels, maar ze weet ook ongelooflijk veel kattenkwaad uit te halen. Samen met Bice zet ze het liefst de hele dag de boel op stelten: kuilen graven, planten uitgraven, door de vijver banjeren, dozen kapot maken, helemaal geweldig. Olimpia is een ‘hondenhond’, ze heeft het niet op mensen en weet ook feilloos hoe ze d’r baasjes tot wanhoop kan drijven door vooral niet te luisteren, laat staan te komen op commando.

Met de loop der jaren werd ze voor bekenden een enorme knuffelkont en was ze bij je weg te slaan; ze vond het heerlijk om geaaid en geborsteld te worden. Vreemden heeft ze nooit gemogen.

Ze is 4 keer meegeweest naar een tentoonstelling, maar vond er totaal niets en al helemaal niet die vreemde meneer die aan d’r wilde zitten: resultaat 4 x ZG (zeer goed).
Ze had 2x een date met Donny, 1 x per Delfo del Montelarco (Sabino) en is 1 x mee geweest naar Frankrijk voor een dat met Drago della Muta del Vergaro. Zij is de moeder van ons Hope-, Musica-, Titanen- en Veramente-nest en zorgde voor totaal 41 nakomelingen.

Wij zijn onvoorstelbaar verdrietig dat volkomen onverwacht Ootje op 25-06-2023 is overleden. Wij zullen haar ongelooflijk missen. I’m so hurt, much more than you ever know (Timmy Yuro); Alles is grijs (Jaap Reesema).

Alles is grijsAlles heeft een datumAlles is oneindigAlles is alles behalve te rijmen metDat jij niet meer bij me bent
Alles is grijs (Jaap Reeseman)