Wie zijn wij?

Toen wij 30 jaar geleden in Rucphen kwamen wonen, stond het terrein/huis plaatselijk bekend als ‘Het Hertenpark’, omdat hier vroeger herten werden gehouden. Voor onze kennelnaam hebben we deze naam overgenomen. Parcodaini is een verbastering van het Italiaanse Parco dei Daini, wat hertenpark betekent.

In Rucphen hadden we ruimte voor een hond. We hadden een lijst met eisen, waaraan het ras moest voldoen: waaks, goed met kinderen en andere huisdieren, niet de hele dag hoeven borstelen of trimmen, buiten kunnen zijn, halflang haar. We zochten in boeken en encyclopedieën (internet was nog niet uitgevonden) en kwamen bij een aantal rassen uit, waaronder de Berghond van de Maremmen. We gingen kijken op tentoonstellingen, waar we ze niet vonden en bezochten een fokker, die op dat moment geen puppen had. Via via werden wij op een fokker in Italië geattendeerd en zo kwamen wij uit bij di Selvaspina. September 1993 deed onze eerste Maremma, Erbacedrina haar intrede. Na ruim 1 jaar besloten we er een reu bij te nemen en wij wendden ons tot dezelfde fokker, die Amaranto voor ons meenam. We besloten een keer een nestje te fokken, en toen we dat een keer herhaalden, hielden we uit dat nest een pup aan om mee door te gaan. Zo proberen we uit iedere combinatie een pupje aan te houden die voor continuering kan zorgen. Immers, wat heeft fokken voor zin, als je zelf niets aanhoudt?

Uiteraard verdiepten we ons verder in het ras en in honden in het algemeen, o.a. door het volgen van een opleiding dierenartsassistente, en cursussen kynologische kennis 1 en 2 en Exterieur en Beweging.

Naast de honden behoren bij Parcodaini nog slechts 1 kat, ster-poes Klytaimnestra en een aantal kippen.

Werkwijze

Ons doel bij het fokken is om een gezonde, rastypische Maremma te fokken met een evenwichtig karakter, wat past in de hedendaagse maatschappij. Fokken doen wij als hobby, maar wij proberen deze hobby wel serieus vorm te geven. Alle ouderdieren voldoen aan de eisen die de rasvereniging stelt in het fokreglement.
Al onze honden hebben een sociaal en aangenaam karakter en ze hebben zich meerdere keren op shows bewezen. Pups worden verkocht met een koopovereenkomst, die wij u graag vooraf ter informatie toesturen. De pups worden uiteraard ontwormd, en zijn voorzien van de eerste enting. Ze hebben een officiële stamboom, DNA-profiel, chip en exportpedigree (indien van toepassing). Uitslagen van gezondheidsonderzoeken van de ouderdieren kunt u inzien, en u krijgt een kopie hiervan mee, tezamen met overige ras- en pupinformatie.

U wilt een pup? Als u geïnteresseerd bent in dit ras en u wilt een pup, dan zouden wij het zeer op prijs stellen als u eerst eens langs kunt komen om kennis te maken. De kans is groot dat u het ras nog nooit in levende lijve hebt gezien en alleen van verhalen op internet kent. Afgezien daarvan willen wij u graag van te voren ontmoeten om enig zicht te hebben naar wat voor mensen een pup gaat; wij verkopen in principe geen pups aan mensen met wie wij niet van tevoren hebben kennisgemaakt!
Als u na uw bezoek nog steeds enthousiast bent, moet u waarschijnlijk geduld hebben en wachten tot er een volgend nestje is; wij raden u aan om zich bij ons op de wachtlijst te laten zetten, want meestal zijn alle pups vooraf gereserveerd. Pups mogen na 8 weken naar hun nieuwe eigenaar; in overleg kunnen puppen ook later worden opgehaald, als dat beter uitkomt. Eerder ophalen kan niet.
De eerste 2-3 weken na de geboorte is even rust voor moeder en pups. Daarna mag u zo vaak langskomen als u wilt om de pups te bezoeken. Wij maken een speciale puppenpagina waar u de ontwikkelingen van de pups kunt volgen.
De uiteindelijke keuze welke pup de uwe wordt, gaat in overleg waarbij u uiteraard kunt aangeven of uw voorkeur hebt voor een reutje of een teefje. Wij zijn de hele dag met de pups in de weer en wij kunnen ons een goed beeld vormen over de pup en bij wie welke pup het beste past.
Nadat u de pup heeft opgehaald en naar huis meegenomen, stellen wij het erg op prijs op de hoogte te blijven van de ontwikkeling van de pup. In ieder geval proberen wij de stamboom persoonlijk  bij u langs te brengen en hebt u foto’s van de opgroeiende pup, dan plaatsen wij die graag op onze site of op Facebook. U kunt ons altijd om raad vragen als u vragen of problemen hebt, maar ook anderszins proberen wij contact te houden.